به گزارش یزدفردا: از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد موارد مثبت قطعی بیماری دانگ ۷۴ مورد و بیماری چیکونگونیا ۵۴ مورد در کشور گزارش شده که همه موارد "وارده از خارج از کشور" بوده و تا این تاریخ هیچ موردی از بیماری زیکا در کشور گزارش نشده است.
بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۱۵ بهمن ماه بالغ بر ۱۱۰۹ مورد تب دنگی تشخیص داده شده که تعداد ۹۰۵ مورد آن در داخل کشور رخ داده و انتقال محلی محسوب میشود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شدهاند. موارد انتقال محلی ۱۳ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۸۸۰ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان و ۱۲ مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استانهای کشور شناسایی شده است.
مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثریت موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شدهاند. ۱۳۲ مورد سابقه سفر به کشور امارات، ۶۸ مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان، یک مورد سفر به ترکیه و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین (غرب افریقا) داشتهاند.
به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده است، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند. تاکنون یک مورد مرگ در موارد وارده گزارش شده و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است.
وضعیت کشور از نظر وجود پشه آئدس ناقل
نظام مراقبت حشره شناسی در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بینالمللی مراقبت حشرهشناسی انجام میشود. اولین گزارش صید پشه آئدس اجیپتی توسط نظام مراقبت حشره شناسی در اسفند سال ۱۳۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان گزارش شده است. در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در استان گیلان گسترش دارد.
از هفته سوم تیر ماه سال جاری تاکنون در شهرستانهای رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستانهای خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی پشه آئدس آلبوپیکتوس گزارش شده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 16,فوریه,2025